Neil Druckmann, Naughty Dog’da ki Görevine Devam Edecek



Neil Druckmann, Naughty Dog’un yeni eş başkanı olarak oyun yazarlığına ve yönetmenliğine devam edeceğini sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Sony başkanı Evan Wells’in stüdyodaki bir dizi rütbe değişikliğini açıklamasıyla Druckmann’ın yeni konumu gündeme oturdu.

Druckmann konu hakkında; 

”Arkadaşım ve akıl hocam Evan Wells ile en harika geliştirici grubuna liderlik etmekten heyecan duyuyorum! Ve Diğer takım arkadaşlarıma hak ettikleri ve gecikmiş promosyonları için büyük tebrikler! Oh … ve bir sonraki içerik oluşturucu dalgasına rehberlik etmeye yardımcı olurken yine de yönetiyor ve yazıyor olacağım.”

açıklamasında bulundu.

Druckmann’ın en azından şimdilik hiçbir yere gitmediği bir gerçek ve The Last of Us 2 Sony için yeterince başarılı bir projeydi. SIE CEO’su Jim Ryan, geliştiricilere özgürlükçü deneyimler yaratmalarına izin vermenin şirket için önemli bir nokta olduğunu geçmiş tarihli bir röportajında dile getirmişti. Buna ek olarak The Last of Us Part 2 ve Ghost of Tsushima, The Game Awards’da oyuncu tarafından oylanan 
Oyuncuların Sesi kategorisinde lider konumda.



Neil Druckmann herhalde hikaye olarak insanlığa hakaret niteliğinde olan The Last of Us Part 2’ bir başarı olarak görüyor. Oyunun başarı diyebileceğimiz kısmı oynanış ve hikayeyi sunum tarzı. Onun dışında bu oyun tam bir facia. Sony herhalde bunu göremeyecek kadar paraya sahip olmalı ki Druckmann’ı oyun yazarlığında tutmaya devam ediyor. Druckmann’ın yazar olduğu oyunlara baktığımızda son 5 yıl içinde çıkanlarının hepsinin fazla iyi olmayan hikayelere sahip olduğunu görüyoruz. Bu oyunların iyi olmasının sebebi ise oynanışı ve hikaye sunum tarzları. Ki bunlar da Druckmann’ın başarısı değil oyunu yapan çalışanların başarısı. Yukarıdaki haberin son kısmına bakarsanız The Last of Us Part 2’nin oyuncuların sesi kategorisinde 1 numara olduğunu görürsünüz. Benim bu yazıyı yazma sebebim işte bu olay. Eğer gidip oyunun kullanıcı oylarına bakarsanız çok düşük olduğunu görürsünüz. Bu mudur ‘’OYUNCULARIN SESİ (!)’’ olmak.

Hiç yorum yok