Oyun Devi Activision Dijital Film Ve Dizi Devi Netflix’e Dava Açtı

 




Oyun Devi Activision Dijital Film Ve Dizi Devi Netflix’e Dava Açtı

OLAY:

Activision 2018 yılında kendisinden ayrılıp Netflix’e geçen CFO’su Spencer Neumann’ın ayrılmasında yasadışı olaylar yaşandığını iddia ederek Netflix’e dava açtı.

 

Activision tarafından açılan davasında, ‘’ Netflix, etik ve yasal yükümlülüklerine bakmaksızın yetenekli kişileri özür dilemeden işe alıyor. İş gücünü kendi arzularına göre şekillendirmek için, Netflix sadece ‘yeterli’ gördüğü çalışanlarını acımasızca kovmuyor. Ancak sözleşmeden doğan yükümlülüklerine bakmaksızın kendi rakiplerinden yasa dışı yollarla alıyor.’’

Activision, ‘’ İşleri daha da kötüleştiren Netflix Neumann’ın yardımıyla Activision’ın doğrusal medya içeriğini dağıtmak için ticari bir ortaklık amacıyla Netflix ile görüşürken haksız davasına girişti,’’ dedi. ‘’ Netflix daha sonra, Neumann’ı Activision’a  olan güvene dayalı yükümlülüklerini ihlal etmeye ikna etti ve böylece Netflix’in rakiplerinden biri olan Activision’a karşı haksız ve etik olmayan bir avantaj elde etti.’’

 

Activision’ın davası, Neumann ile olan bu davranışın münferit bir olay olmadığını söylemeye devam ediyor. Oyun şirketi, ‘’ Netflix, yasayı ihlal edip etmediğine bakılmaksızın, yalnızca Netflix'in istediği kişiyi cezbetmek ve işe almak konusunda kendini kanıtlamış bir modele sahip,’’ diyor.

 

Activision, Activision'ın sözleşmeli çalışanlarını istemek veya sözleşmelerini bozmaya teşvik etmek için Netflix için kalıcı bir emir aramaktadır. Activision ayrıca telafi edici zararlar, dolaylı zararlar ve cezai ve / veya yasal tazminatların ödenmesini de istiyor.

 

Hiç yorum yok