Bright Memory İnceleme


Yapımcı: FYQD Studio
Yayıncı: Playsim
Tür: Action, Adventure, İndie, Arcade
   

Not: Oyunda şuan hikaye denen bir şey olmadığından, hikayeden bahsetmeyeceğim.   

Nedir bu Bright Memory:

Bol bol akın akın gelen düşmanlarla savaştığımız, Bazen bulmaca çözdüğümüz, ulan biz bunları neden yapıyoruz dediğimiz, bir oyun Bright Memory.

Oynanış:

İlk bakışta doom’un aynısı gibi gözükse de değil efenim, Doom da bol bol loot yapsak da,
Bright memory de daha çok skill önemli. Yapan abimiz skilleri olabildiğince fazla tutmaya çalışmış ama oyunun süresi 40 dakika olduğundan ve oyunun aksiyonu bir türlü durmadığından, aklınıza “Tab” tuşuna basıp skill almak  gelmiyor.
Her ne kadar ilk başta oyunun kötü yanlarından bahsetsem de merak etmeyin oyunun güzel tarafılarına da değineceğim. İlk başta Gunplay’ i hakkında konuşayım. Vuruş hissiyatı gayet yeterli zaten bu tarz oyundan beklenmesi gereken şeylerden. Bölüm tasarımlarıysa oyundaki çoğu alan çok dar geniş olanlar ise fazla boşlar. Düşman çeşitliliği az gelebilir ancak oyun 40 dakika olduğundan pekte fark etmiyorsunuz. Gelelim Bosslara oyunda 2 tane ana boss var ve bence 2’side güzel bosslar. 2’side çok zor değil ama yeterli. Ekstra olarak oyunda bir kerede bulmaca çözüyoruz. Bunda ne var diyebilirsiniz ancak bu tarz sekanslar oyunun temposunu azaltmak için çok önemli. Bu sayede oyuncu yorulmamış oluyor.

Mekanikler:

Skiller, Huhhh işte en çok heyecanlandığım kısım burası. Zamanı duraklatma, düşmanların yanına ışınlanma, düşmanları kılıçla doğrama…
Daha neler var, aklıma gelenler sadece bunlar. Saf bir şekilde dediğimde çok bir şey olmayabilir ama oynarken insanı zevkten 4 köşe yapıyor. Ve bunların hepsi birleştiğinde nemi oluyor… Harika kombolar çıkartabiliyorsunuz.
 
Teknik taraflar:

Grafiklerden bahsetmek gerekirse gayet iyiler. Işıklar ve doku kalitesi ortalamanın üstünde. Optimizasyon ise Doom kadar olmasa da gayet yeterli. Müziklerden bahsetmemiz gerekirse. Oyunda çok az müzik var. Oyunda var olan müzikler ise kötüler.

 Artılar:
-Oynanış baya zevkli.
-Mekanikler
-Bosslar

 Eksiler:
-Hikaye??
-Bölüm tasarımları                                                                                      

-Müzikler

 

Arcade fps oyunlarını seviyorsanız, bunu da seveceksiniz.

 


2 yorum:

  1. gayet hoş olmuş ve güzel bir üslup kullanmışsın, ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Hikaye olmaması normal çünkü bu sadece bir demo ve hikayenin çok küçük bir kısmı. Müzik kısmını birazcık daha anlatırsa daha iyi olabilir

    YanıtlaSil