EA, Codemasters’ı Kendisine İstiyor.


 

Codemasters, F1, DİRT gibi markalara imza atmış bir firma. Son aylarda Take-Two Interactive’in Codemasters’i satın almak için Codemasters ile işlemlere geçtiğini ve bir anlaşma yaptıklarını biliyorduk.     

Ve bu anlaşmanın 2021’in ilk çeyreğine kadar  satın almanın tamamlanacğını duymuştuk. Fakat anlaşmanın tamamlanmasına az bir süre kalmasına rağmen EA, Codemasters’i kendisine istiyor.

 Sky news haberine göre EA Codemasters’i satın almak için, Take-Two Interactive’in Codemasters’a sunduğu teklif olan, 725 milyon Sterlin yani 7.628.749.374,25 Türk Lirasından daha fazla tekfil yapmaya hazır olduğu açıklandı.

 Take-Two Interactive hala bu olaya cevap vermiş değil. EA, Take-Two Interactive’in neredeyse 2 katı kadar piyasa değerine sahip.

 EA genelde kendisine yarayacak firmaları milyon dolarlar verip satın almayı seven bir firma. Eğer EA, Codemasters’i satın alabilirse, birkaç saçma proje için deneyip, projeler ses getirmediği için Codemasters’ın fişini rahat çekerler.

 

2 yorum:

  1. Codemasterda alınsın artık araba hızını arttırmak için para öderiz ne güzel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer satın alınırsa yeni Enis Kirazoğlu videosu yolda. Bu arada indie finder seninle iletişime geçebileceğim steam veya başka bir platform var mı?

      Sil